RADIONICE U MSU-U

Informira li bolje Wikipedia ili tiskana enciklopedija?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 03.01.2012 12:14
  • Objavljeno 03.01.2012 u 10:55
internet

internet

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock/Getty images

Je li nekada sve bilo bolje? Informiraju li nas kvalitetnije tiskane enciklopedije ili Wikipedia? Odgovori na ta pitanja tražit će se na radionicama u sklopu izložbe 'Socijalizam i modernost' u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu

Svakog utorka tijekom siječnja, od 11 do 13 sati, Muzej suvremene umjetnosti organizira male radionice u sklopu izložbe 'Socijalizam i modernost'. Radionice su namijenjene prvenstveno djeci školske dobi, od sedam do petnaest godina.

Mališani su pozvani da prekopaju roditeljske ormare i police, pronađu i donesu stare enciklopedije, koje su u vrijeme prije kompjutora i interneta bile nezaobilazan dio dječjeg odrastanja.

U radionicama će se kroz kratka kviz-natjecanja testirati brzina i kvaliteta odgovora koje nude Google i Wikipedia s jedne strane i '1000 zašto, 1000 zato', odnosno 'Svijet oko nas' s druge strane.

Dva tima dobit će set od dvadesetak društveno-povijesnih pitanja koja se bave razdobljem socijalizma i modernosti te će trebati upotrebom pisanog ili digitalnog izvora pronaći što kvalitetnije odgovore.

Voditeljice radionice su Marijeta Karlović, Petra Srbljinović i Martina Vidas Butorac, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem e-maila (eduakcija@msu.hr).

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!