U ZKM-u

Humanitarni multimedijalni projekt prema knjizi Josipe Pavičić Berardini

17.05.2018 u 13:40

Bionic
Reading

Poznata televizijska voditeljica i novinarka, Josipa Pavičić Berardini, sa svojim romanom 6mm izazvala je buran odjek u javnosti. Hrabro govoreći o vlastitoj borbi s rakom dojke te svim promjenama koje ta bolest izaziva u nama i oko nas, ističe važnost edukacije, samopregleda, pravovremenog i optimalnog liječenja te pozitivnog duha

Glumica Daria Lorenci Flatz, kazališna redateljica i profesorica na Akademiji dramskih umjetnosti Ksenija Zec, mlada filmska redateljica Judita Gamulin, dramaturginja Nikolina Bogdanović, modna dizajnerica Matija Vujica i kazališna i filmska producentica Lidija Ivanda, samo su neke od žena velikih umjetnica koje su se svojim kreativnim umjetničkim djelovanjem priključile akciji – ujedinile su se u kazališno-filmskom projektu 6mm, stoji u najavi.

Zagrebačko kazalište mladih, shodno svojoj senzibilnosti ka važnim društvenim temama, prihvatilo je ulogu koproducenta i domaćina za premijeru koja će se održati u ponedjeljak, 21. svibnja 2018. Multimedijalni projekt 6mm čine: knjiga, kazališna predstava, film i stručno vođeni razgovori u lokalnoj zajednici s ciljem pružanja psihološke podrške oboljelima i njihovim obiteljima te važnost samopregleda i pravovremenog otkrivanja karcinoma dojke.

U centru prezentacije navedenih formata i psihološke podrške ženama su Josipa Pavičić Berardini, autorica romana 6mm i Darija Lorenci Flatz, prvakinja drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i jedna od naših najpoznatijih glumica nevjerojatne karizme. Ciljevi projekta su prikupiti sredstva za prvi aparat za intraoperativno zračenje u Hrvatskoj i aktivno sudjelovati u prevenciji bolesti i edukaciji te promjena društvene svijesti, posebice ženske populacije, o pravovremenom i adekvatnom liječenju.