rok je 24. ožujka

Hrvoje Selec podnio ostavku, raspisan natječaj za novog tajnika Hrvatskog filmskog saveza

15.03.2023 u 11:14

Bionic
Reading

Na izbornoj sjednici Skupštine HFS-a, nakon predsjednika Damira Čučića, ostavku je podnio i tajnik Hrvoje Selec. Zainteresirani za ovo radno mjesto mogu se prijaviti do 24. ožujka

Nisu prošla niti dva mjeseca od našeg razgovora s Hrvojem Selecom, a tadašnji je tajnik Hrvatskog filmskog saveza već bivši. Tada smo istaknuli krizu upravljanja i brojne probleme s kojima se Savez više ili manje uspješno nosi. Povod za razgovor bio je sukob između bivšeg voditelja programa Kratki utorak Ivana Ramljaka i aktualnog voditelja Filmskih programa kina Tuškanac Marka Rojnića, ali i ostavka tadašnjeg predsjednika Saveza Damira Čučića, čije je pismo povodom ostavke teško optužilo sada već bivšeg tajnika Seleca. Čučićeve optužbe išle su u smjeru milijunskog duga i zanemarivanja osnovnih djelatnosti nauštrb komercijalnih aktivnosti.

U kratkom telefonskom razgovoru Selec nam je otkrio da je ta odluka bila najavljena i da sve ide po planu.

Natječaj za tajnika je promptno raspisan od strane Izvršnog odbora HFS-a, a u suštini se traži osoba sposobna koordinirati ukupne aktivnosti i programe Saveza. Detalje o natječaju možete pronaći ovdje.