ZAPAŽEN HUMOR

Hrvatski stand-up komičari pozvani u Britaniju

25.03.2011 u 13:26

Bionic
Reading

Stand-up komičari iz Komedije s nogu pozvani su na jedan od najprestižnijih festivala u Velikoj Britaniji - Bath Comedy Festival

Ovogodišnji festival simbolično počinje 1. travnja i u svojih deset dana ponudit će ono najbolje iz svijeta domaće i međunarodne stand-up komedije.

Poziv našim komičarima je uslijedio nakon nekoliko posjeta inozemnih komičara Zagrebu, koji su bili više nego ugodno iznenađeni nastupima svoji hrvatskih kolega, a bili su oduševljeni i domaćom publikom. Nakon što su vidjeli nastupe hrvatskih 'komičara s nogu' na engleskom jeziku u The Movie Pubu i BP Clubu, obećali su da će selektorima nekoliko festivala preporučiti četvoricu komedijaša, a to su redom: Pedja Bajović, Domagoj Pintarić, Perica Jerković i Tin Vodopivec.

Program komičara iz Komedije s nogu nazvan je Ex Yugo Drivers Stand Up i bit će na programu 9. travnja. U opisu večeri, organizatori su pozvali publiku, koja misli da već zna puno o istočnoj Europi, da dođe i nauči više o njenom jugu. Jer, osim rata i nogometaša koji rasturaju na Otoku, velik dio njih ne zna baš puno o ovom dijelu svijeta.U opisu komičara rekli su da su dečki premladi da bi se dobro sjećali vremena komunizma te da ih je ta mladost spasila od aktivnog učešća u ratu. Međutim, sva četvorica su dovoljno stari da su mogli ili čak morali voziti Yugo!