26. - 30. srpnja

Hrvatski kipar Teo Herceg izabran na prestižni Londonski bijenale 2023.

20.07.2023 u 13:39

Bionic
Reading

Mladi hrvatski umjetnik Teo Herceg izabran je da sudjeluje na prestižnom Londonskom bijenalu, od 26. do 30. srpnja 2023. godine, sa svojim diptihom-kipom naziva 'Which came first, the cow or the udder?'

Izvornog naziva London Art Bienalle, jedna je od najvažnijih svjetskih umjetničkih manifestacija, na kojoj će uz talentiranog hrvatskog kipara Tea Hercega, svoje radove izložiti još 400 umjetnika iz 80 zemalja.

Svojim jedinstvenim stvaralačkim izričajem Teo Herceg već je privukao pažnju umjetničke zajednice. Rođen 1998. godine, Teo Herceg već je ostvario značajan uspjeh u svijetu umjetnosti. Njegovo umjetničko obrazovanje uključuje stjecanje titule magistra kiparstva 2022. godine, dok je prethodno završio diplomski studij kiparstva 2021./2022. godine i stekao titulu Baccalaureusa kiparstva 2021. godine. Priznanje koje umjetnik dobiva izborom na svjetski poznatu i priznatu umjetničku manifestaciju poput londonskog bijenala, mnogo znači i talentiranom hrvatskom kiparu.

'Izuzetno sam sretan i uzbuđen zbog poziva da sudjelujem na londonskom bijenalu 2023. Ovo je nevjerojatna prilika za mene kao mladog umjetnika da predstavim svoj rad međunarodnoj publici i stručnjacima iz umjetničke industrije. Zahvalan sam na podršci koju sam primio i spreman sam istražiti nove horizonte i doprinijeti umjetničkom dijalogu na ovoj prestižnoj manifestaciji', rekao je Teo Herceg uoči prestižne izložbe u Londonu.

  • +3
Teo Herceg Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Uz svoje umjetničke uspjehe, Herceg je također stekao vrijedno radno iskustvo. Radio je u Ljevaonici Umjetnina ŠEB, gdje je sudjelovao u izradi kalupa, odlijevanju figura u vosak, pripremi za lijevanje metala te cizeliranju i završnoj obradi.

Londonski bijenale 2023. pruža Hercegu priliku da svoje umjetničko stvaralaštvo predstavi međunarodnoj publici i priznatim stručnjacima u umjetničkom svijetu. Njegova iznimna vještina, inovativnost i vizija osigurat će mu zasluženo mjesto među najistaknutijim umjetnicima koji izlažu na ovoj renomiranoj manifestaciji.