NOVA LOKACIJA

Houellebecq će biti na Lovrijencu gdje se može kontrolirati publika

08.06.2015 u 11:17

Bionic
Reading

Intendant Dubrovačkih ljetnih igara Mladen Tarbuk potvrdio je novu lokaciju na kojoj će biti izvedena predstava prema romanu Michela Houellebecqa 'Elementarne čestice'

'Elementarne čestice' u međuvremenu su, nakon što je SOA ocijenila da je sigurnosni rizik izvesti ih, promijenile lokaciju igranja kako bi se on umanjio. Umjesto Kupara, predstava će se održati na tvrđavi Lovrijenac u Dubrovniku, mjestu na kojem se tradicionalno izvode dramska djela na Igrama. Lovrijenac je nepristupačno mjesto na kojemu je vrlo jednostavno kontrolirati ulaz i izlaz publike', izjavio je za Jutarnji list Mladen Tarbuk i potvrdio još jednom da će predstava biti izvedena unatoč problemima koji su prethodili.

Podsjetimo, predstava je otkazana iz sigurnosnih razloga, da bi opet bila vraćena na repertoar Igara. Potom su iz financiranja DLJI istupili Županija dubrovačko-neretvanska koja je trebala dati 650 tisuća kuna i Grad Dubrovnik, a novac za dodatno osiguranje ove predstave omogućit će, potvrdio je Tarbuk, Ministarstvo kulture, dok će dio biti pokriven od prodaje ulaznica.