JAVNI NATJEĆAJ

HAVC donio odluku o sufinanciranju kratkometražnih, eksperimentalnih i TV djela

  • Autor: I. B./hina
  • Zadnja izmjena 15.06.2021 13:59
  • Objavljeno 15.06.2021 u 13:59
Chris Marcich, ravnatelj HAVC-a

Chris Marcich, ravnatelj HAVC-a

Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL

Hrvatsko audiovizualno vijeće donijelo je na online sjednici odluke o raspodjeli sredstava prema javnom natječaju u kategorijama kratkometražnih igranih i eksperimentalnih filmova te za razvoj projekata serijskih televizijskih djela

Za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u kategoriji proizvodnje kratkometražnih igranih filmova pristiglo je ukupno 26 prijava, a sredstva su odobrena za tri filma u ukupnom iznosu od milijun kuna.

U kategoriji proizvodnje eksperimentalnih filmova od 20 prijavljenih sufinancirat će se sedam filmova u ukupnom iznosu od 860.000 kuna.

Što se tiče razvoja projekata serijskih televizijskih djela sredstva su odobrena za osam projekata u iznosu od 600.000 kuna.

'Osim toga odobreno je šest zahtjeva za dodatne troškove snimanja filmova uslijed izvanrednih okolnosti uzrokovanih epidemijom COVID – 19', izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar. 

To su dugometražni igrani filmovi 'Stric' redatelja Andrije Mardešića i Davida Kapca, 'Zatvoreno za javnost' redateljice Vanje Juranić, 'Sigurno mjesto' redatelja Juraja Lerotića, 'Illyricvm' redatelja Simona Bogojevića Naratha, te kratkometražni 'Klimanje' redateljice Paule Skelin i 'Sprovod' redatelja Šimuna Šituma.