'DUCHAMPOVI SVJEDOCI'

Govor obraćenja na zadarskom Forumu

09.08.2010 u 13:40

Bionic
Reading

Performans 'Duchampovi svjedoci' Milijane Babić bit će izveden 10. kolovoza na zadarskom Forumu, a riječka umjetnica će tijekom izvedbe pokušati 'obratiti' posjetitelje na suvremenu umjetnost

Koristeći se agresivnom formom propovijedanja, riječka umjetnica Milijana Babić pokušat će 'obratiti' posjetitelje na suvremenu umjetnost s porukom: 'Probudite se!' Duchampovi svjedoci iz njena performansa vjeruju u suvremenu umjetnost, čiji je stvoritelj Marcel Duchamp. Poput dobro poznatih metoda Jehovinih svjedoka, šire Duchampovu riječ naoružani publikacijama o suvremenoj umjetnosti i brošurama koje dijele da bi upoznali druge sa svojom vjerom.

Riječanka Milijana Babić završila je kiparstvo na Durban Instituteu of Technology u Durbanu, u Južnoafričkoj Republici, a magistrirala na ALU u Ljubljani te je vanjska suradnica na Katedri za kiparstvo na APURI-ju. Od studentskih dana izlaže radove u nacionalnim i međunarodnim galerijama. Performans 'Duchampovi svjedoci' bit će izveden 10. kolovoza s početkom u 20 sati.