ODLUKA AMERIČKIH KRITIČARA

Godardov 'Adieu au langage' proglašen najboljim filmom

05.01.2015 u 11:19

Bionic
Reading

Američka Nacionalna udruga filmskih kritičara proglasila je film Jeana-Luca Godarda 'Adieu au langage' najboljim filmom 2014.

'Adieu au langage' donosi priču o  udanoj ženi, samcu i psu lutalici. Sniman je u 3D tehnologiji, a unutar filma je paralelni film koji teče s 'originalnim'.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fislandrabcroatia%2Fvideos%2F1067804263341630%2F&show_text=0&width=560
Facebook Izvor: Društvene mreže / Autor: Island Rab - Croatia


Grupa koju čini 59 istaknutih filmskih kritičara dnevnih listova, magazina i drugih medija, najboljim redateljem proglasila je Richarda Linklatera ('Boyhood').

Marion Cotillard proglašena je najboljom glumicom za ulogu u filmu 'Two Days, One Night', a za najbolju sporednu žensku ulogu nagrađena je Patricia Arquette u filmu 'Boyhood'. Najbolji glumac je Timothy Spall u filmu 'Mr/Turner'.

Nagrada za najbolji scenarij pripala je Wesu Andersonu za film 'Grand Budapest Hotel'. Kritičari su kao najbolji dokumentarac izabrali 'Citizenfour' o Edwardu Snowdenu

Grand Budapest Hotel

Nagrade kritičara među posljednjima su uoči nominacija za Oskare koje će biti objavljene 15. siječnja, dok je sama dodjela nagrade Američke akademije za film, predviđena za 22. veljače.