'JULIJIN BALKON'

Glumice Ana Vilenica i Matea Elezović-Brdar traže svog Romea

23.11.2018 u 18:57

Bionic
Reading

Ana Vilenica, Matea Elezović-Brdar i Mladen Kovačić glumački su tim predstave 'Julijin balkon' u kojoj pokušavaju uprizoriti to najpoznatije djelo Williama Shakespearea, što im nikako ne polazi za rukom. Nakon što je predstavljena na ovogodišnjoj Noći kazališta, ta komedija Hit teatra ide na turneju po Istri i Dalmaciji, a potom stiže u Zagreb

Predstava je nastala prema ideji osnivačice i voditeljice Hit teatra Matee Elezović-Brdar, a režija je povjerena Ivi Srnec, stoji u najavi 'Julijinog balkona', komedije u kojoj Elezović-Brdar, Vilenica i Kovačić tumače likove glumaca i redateljice koji su dobili zadatak uhvatiti se u koštacs najslavnijim kazališnim komadom najizvođenijeg pisca u povijesti, Williama Shakespearea. To im nikako ne polazi za rukom, pa im se u uprizorenje 'Romea i Julije' upliću i scene iz privatnih života.

'Trojac glumi i druge likove, prikazujući pritom ljubavne odnose i svakojake peripetije iz svoje svakodnevice. Scene kazališta u kazalištu prikazane su duhovito i zanimljivo, pa tako gledamo Shakespearea kakvog dosad na kazališnim daskama nismo vidjeli', navode iz Hit teatra koji iza sebe ima komedije 'Vlaška posla' i 'metODA ZA BRAK'.

'Julijin balkon' kreće na turneju po Istri i Dalmaciji, a onda slijedi i premijera u Zagrebu.