BOGAT PROGRAM

Glumci u Zagvozdu po 19. put

07.07.2016 u 08:40

Bionic
Reading

U Zagvozdu je proteklog vikenda devetnaesti put otvorena kulturna manifestacija Glumci u Zagvozdu koja je svojom veličinom, neposrednošću i kvalitetnim programom odavno prerasla simbolične lokalne okvire. Publika je to još od prvih susreta prepoznala i uvijek se rado vraća Zagvozdu i zbivanjima koje ta manifestacija nudi

Ovogodišnji susreti, koji se održavaju do 13. kolovoza na Trgu glumaca u Zagvozdu, otvoreni su izložbom fotografija Stipe Božića 'Himalaja Stipe Božića'. Nakon toga je ansambl kazališta Komedija izveo predstavu 'Bljesak zlatnog zuba'. Publika je kao i dosadašnjih godina do posljednjeg mjesta ispunila tamošnje gledalište.

I ove godine raznolik program će privući mnogobrojnu publiku. Bit će tu gostovanja kazališnih grupa iz Zagreba, Pule, Virovitice, Varaždina, Karlovca, nastup Zijaha Sokolovića, ali i koncerti Radojke Šverko i Ibrice Jusića. Publika u Zagvozdu moći će gledati nastupe folklornog Nacionalnog ansambla narodnih plesova i pjesama iz Makedonije i već tradicionalni nastup Ansambla narodnih pjesama i plesova Hrvatske Lado.