MOTOVUN FILM FESTIVAL

Glazbeni program festivala u punkerskom stilu otvara posveta Tusti

05.07.2019 u 15:29

Bionic
Reading

Uz svjetsku premijeru filma 'Tusta' o punk ikoni i frontmenu benda KUD Idijota Branku Črncu - Tusti, čiju režiju potpisuje Andrej Korovljev, na ovogodišnjem Motovun Film Festivalu održat će se koncert benda Saša 21 bivšeg člana Idijota, Sale Verude, a i ostali glazbeni program ovogodišnjeg festivala prati filmove i bit će većim dijelom u 'pankerskom štihu'.

Saša 21 je, kako sami kažu, prvi boogie punk rock bend na svijetu - pokrenuo ga je u Puli 2003. Sale Veruda. Glavna deviza benda može se svesti na 'jednostavnost, jednostavnost, jednostavnost', uz malo boogieja, najavljuju organizatori motovunskog festivala koji se održava od 23. do 27. srpnja.

Bend će nastupiti u 26. srpnja, pa će cijeli taj dan u Motovunu biti svojevrsni Dan i noć Idijota. Uz film o Tusti promovirat će se knjiga Život s Idijotima Nenada Marjanovića - Frica, basista KUD Idijota, a nakon koncerta Saše 21 na scenu stupa DJ Mario Kovač.

Na punk će podsjetiti i slovenske legende Pankrti koji su još od prvog koncerta koncerta u ljubljanskoj gimnaziji u Mostama 1977. stekli epitet 'skandalozni', uskoro postavši prepoznatljivi kao 'prvi punk bend iza Željezne zavjese'.

Koncertu Pankrta, koj će se održati 25. srpnja prethodit će projekcija filma o tom bendu Pero Lovšin – Ti to možeš.

Dan prije svirat će Vlado Kreslin, jedno od najvećih imena slovenske pop/rock scene već nekoliko desetljeća, koji je dosad surađivao s brojnim umjetnicima, među kojima su i Rade Šerbedžija, Chris Eckman, The Cannons, Vlada Divljan, R.E.M. te brojni drugi.

Nastupao je u kultnim slovenskim bendovima kao što su Martin Krpan, Beltinška Banda i Mali bogovi te postao više nego respektabilno ime world music scene u globalnim razmjerima, ističe se u najavi.

Uz Kreslinov koncert bit će prikazan i filmu o njemu Pjevaj mi pjesmu.

Na glavnom motovunskom trgu će nastupiti još Vojko V, Svemirko i Jeboton Ansambl, a svi su koncerti besplatni.