ZAGRIJAVANJE ZA FESTIVAL

Francuski filmovi u vukovarskom kinu na otvorenom

18.08.2010 u 11:53

Bionic
Reading

Od 18. do 23. kolovoza publika će moći pogledati filmove 'Moj život u zraku', 'Prema ništici', 'Promjena adrese', 'Mislim da je volim', 'Sjekira' i 'Magla Manengoube'

Zagrijavanje za četvrti Vukovar film festival počinje u gradu na Dunavu u srijedu uvečer prikazivanjem filmova u kinu na otvorenom, lociranom na središnjem gradskom trgu. Sve do ponedjeljka, svaku večer od 21 sat, na Trgu Republike Hrvatske bit će prikazivani francuski filmovi, a sve temeljem dogovora gradskih vlasti s francuskim veleposlanstvom, Francuskim institutom i Agencijom za odgoj i obrazovanje.

'Ljetno kino jedinstvena je manifestacija kojom želimo privući veliki broj Vukovaraca i pripremiti se filmski festival koji počinje za nekoliko dana. Uvjeren sam da će se taj novi sadržaj svidjeti našim sugrađanima', poručio je Vjekoslav Karaula, pročelnik vukovarskog Odjela za društvene djelatnosti.

Za projekcije na Tjednu francuskog filma zadužene su stručne osobe iz Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom, koji su osigurali projektor i platno, a ulaz u ljetno kino neće se naplaćivati. Na repertoaru su filmovi 'Moj život u zraku', 'Prema ništici', 'Promjena adrese', 'Mislim da je volim', 'Sjekira' i 'Magla Manengoube'.