film koji podiže prašinu

[FOTO] Sinoć je održana premijera akcijske komedije 'Divljaci': Je li ovo novi hrvatski kino-hit?

01.06.2022 u 16:59

Bionic
Reading

Hrvatska akcijska komedija 'Divljaci' u hrvatska i srpska kina stiže u isto vrijeme, odnosno na današnji dan, a sinoć je održana svečana premijera filma. Donosimo komadić atmosfere

'Divljaci' su već podigli prašinu u susjedstvu, kao niti jedan hrvatski filmski naslov do sada. Tjedan dana uoči premijere hrvatske akcijske komedije u Srbiji, srpski mediji bili su preplavljeni pozitivnim reakcijama. Nakon održane projekcije za novinare i kritičare, bila je održana i press konferencija u Beogradu, na kojoj su sudjelovali glavni glumci Branko Janković i Alen Liverić, redatelj Dario Lonjak, producent Jozo Patljak i scenarist Velimir Grgić, odgovarajući na pitanja oduševljenih medija.

Taj hype se prelio i na Hrvatsku, pa su mnogi došli ispratiti sinoćnju premijeru filma,a bila je tu dakako i ekipa filma. Fotografije donosimo u nastavku:

Posljednjih nekoliko desetljeća hrvatske samostalnosti, hrvatski film rijetko bi bilježio ozbiljniju gledanost, dok bi srpski naslovi u hrvatskoj distribuciji redovito postajali ogromni kino hitovi. Hoće li 'Divljaci' promijeniti ne samo ove trendove, nego i percepciju hrvatskog filma od strane hrvatske javnosti? S obzirom da je to film sniman za publiku - a po reakcijama medija i kritičara, riječ je o kvalitetnom filmu za publiku - upravo bi ovaj film mogao biti pogon promjena, uvjerena je kreativna ekipa koja stoji iza projekta. Riječ je o, za ove prostore, dosta jedinstvenom akcijskom filmu 'nenametljive komedije', autentičnog akcijskog adrenalina i holivudskih obrata. Treba spomenuti i jake likove te glumačku postavu, koju pored Jankovića u ulozi Jasmina i Liverića u ulozi Zolje čine Borko Perić, Dejan Aćimović, Slavko Sobin, Mijo Jurišić i mnogi drugi. Inače, "Divljake" je režirao Dario Lonjak kojemu je to debitantski dugometražni igrani film, a osim režije uz Velimira Grgića i Ivu Balenovića potpisuje i scenarij filma čiji je producent Jozo Patljak (Alka Film).

Izvor: Društvene mreže

'Divljaci' bi, dakle, mogli promijeniti trendove, vratiti publiku u kina i zabaviti ih kao malo koji domaći film do sada. Publika u Hrvatskoj i Srbiji u kinima će ih moći gledati od danas, 2. lipnja, a film će pored Zagreba i Beograda imati premijere i u Zurichu i Beču te paralelnu distribuciju u šest zemalja, uključujući i Austriju, Švicarsku, Njemačku i Crnu Goru. U Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj “Divljaci” će se prikazivati u čak 40 gradova.