UMJESTO SLOVENSKE PREDSTAVE

[FOTO] Domaćom predstavom 'Flex' započeli 44. Dani satire u Kerempuhu

13.09.2020 u 00:14

Bionic
Reading

Predstavom UO Punctuma i KunstTeatara 'Flex' u subotu su Satiričkom kazalištu Kerempuh počeli 44. Dani satire

Ovogodišnji Dani satire po prvi puta u svojoj povijesti održavaju se u novom terminu od 12. do 26. rujna, po prilagođenim uvjetima na 'novo normalno vrijeme'.

Festival je trebala otvoriti predstava SNG –a iz Maribora, 'Popolni tujci', napravljena po uspješnom talijanskom filmu Perfetti Sconosciuti, talijanskoga redatelja Paola Genoveseja iz 2016. godine, čiji je scenarij poslužio kao predložak za kazališnu predstavu redateljici Tamari Damjanović.

Međutim, Zbog pooštrenih epidemioloških mjera Republike Slovenije, na 44. Danima satire Fadila Hadžića, nažalost, neće nastupiti SNG Maribor s predstavom 'Popolni tujci', kao niti SNG Nova Gorica s predstavom 'Realisti', pa je festival otvorila predstava 'Flex'.

'Flex je privatna agencija za zaštitu podataka i povremeno nekretnina u vlasništvu istoimenog vlasnika. Nije to agencija koja definira tržište, nije to agencija koja probija granice i uglavnom nije firma koja se zalaže za prava radnika. To je firma. Privatna firma za uzdržavanje ukućana i suučesnika u glavnoj aktivnosti ove firme, a to je rad.

Rad čini čovjeka ako čovjek čini rad. Rad ili RAD je skraćenica za Rezignirajuća agencijska dinamika. Za samom zaštitom podataka dolazi i do redefiniranja pojma i poimanja identiteta. Tisuću devetsto četrdeset i treće godine uspostavljeno je sljedeće: 'Identitet je definiran bojama teme na zaslonu mobitela.'

Identitet je danas kao virtualna valuta. Možda ga imaš, ali to ne znaš ili znaš da ga imaš pa možeš s njim kupiti maramice na trafici u centru grada', navodi se u opisu predstave redatelja Ivana Penovića.

U predstavi kojom su u subotu otvoreni 44. Dani satire Fadila Hadžića glume Domagoj Janković, Karlo Mrkša, Bernard Tomić, Pavle Vrkljan, Matija Čigir.

  • +8
Predstavom Flex započeli 44. Dani satire u Kerempuhu Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Višnjić/PIXSELL

Na programu ovogodišnjih Dana satire su još predstave Ivana Đuričić 'Joj, Hrvati!', 'Mistero Buffo' redateljica Lee Delong, 'Bilježnica Robija K.' redateljice Marine Pejnović, 'Dijete našeg vremena' redateljice Helene Petković, 'Kate Kapuralica' redatelja Ivice Kunčevića, autorski projekt Bobe Jelčića prema drami A.P. Čehova 'Tri sestre', 'Ja od jutra nisam stao' redateljice Nane Šojlev i 'Lepurica (prema Pigmalionu)' redatelja Marija Kovača.

44. Dane satire Fadila Hadžića zatvorit će u subotu 26. rujna koncert Maje Posavec i benda, a tom će prilikom biti i svečano dodjeljene nagrade.