osobne interese stavio u drugi plan

Preokret: Roman Šušković-Stipanović ostaje na čelu Kerempuha

  • Autor: D.A.M./Hina
  • Zadnja izmjena 09.07.2020 11:54
  • Objavljeno 09.07.2020 u 11:54
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Roman Šušković-Stipanović odlučio je ostati na mjestu ravnatelja zagrebačkog Satiričkog kazališta Kerempuh, nakon što je Kazališno vijeće odbilo prihvatiti njegovu ostavku

Kazališno vijeće Gradskog satiričkog kazališta Kerempuh, koje čine Paolo Magelli, Nina Kleflin, Želimir Lang, Hrvoje Kečkeš i Tomislav Radić, na sjednici održanoj 18. lipnja jednoglasno je odbilo ostavku Romana Šuškovića-Stipanovića, uz pojedinačna obrazloženja u kojima su sadržane pohvale njegovom dosadašnjem radu i zadovoljstvo postignutim rezultatima na poslovnom i umjetničkom planu te u procesu reorganizacije Kerempuha.

U službenom očitovanju Kazališnom vijeću nakon takve odluke, Šušković-Stipanović ističe kako je, s obzirom da su takvoj odluci Vijeća prethodila i pojedinačna pisma te pozivi većeg broja članova kolektiva, od kojih su neka bila vrlo osobna i emocionalna s molbom da povuče ostavku, odlučio osobne interese staviti u drugi plan i pretpostaviti im interese Kerempuha. Stoga je povukao svoju ostavku.

'Činim to i iz razloga što se kazališta nalaze u vrlo nezavidnoj situaciji kojoj se ne nazire kraj, a budućnost im se čini neizvjesnom, pa ako nam je ikada trebalo mira, konstruktivne i kreativne energije i lojalnosti, onda je to sada', ističe Šušković-Stipanović u svojem očitovanju Kazališnom vijeću.

'Svaka životna pa tako i poslovna zajednica ima svoje uspone i padove, manje ili veće krize u kojima se, između ostalog, motivirani različitim motivima i ciljevima, deklariraju članovi svojim ponašanjima u različitim aspektima, često i negativno konotiranima', dodaje.

Zahvalio je Kazališnom vijeću na 'podršci, mudrosti i strpljenju', te izrazio nadu u daljnju uspješnu suradnju 's jedinim ciljem daljnjeg napretka Kerempuha'. Roman Šušković-Stipanović iznenada je koncem svibnja dao ostavku na mjesto ravnatelja Kerempuha iz, kako je naveo u obrazloženju, 'osobnih razloga', a nakon što je dio glumačkog ansambla i tehnike izrazio neslaganje s njegovom idejom o organizaciji festivala Kerempuhovo ljeto u srpnju i početkom kolovoza ispred osnovne škole u Varšavskoj ulici.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!