uzbudljiv program

Festivalska lokacija Martinska u Šibeniku slavi prvih pet godina

04.04.2023 u 15:03

Bionic
Reading

Otkrivamo festivalsku sezonu pete godine Martinske u Šibeniku, lokacije u zaštićenom parku prirode, i jedine unutar UNESCO buffer zone, istovremeno predstavljajući i prateći vizualni identitet za prvu petoljetku

Ovog ljeta očekuje nas u Martinskoj 6 festivala, u trajanju od isto toliko tjedana u nizu, od kojih su čak dva potpuno nova, javljaju nam organizatori festivala.

Sezonu otvara novi boutique festival - Overground - koji će se odvijati 14. i 15. srpnja, u RatCat organizaciji, široj javnosti poznatijoj po vođenju sve poznatijeg šibenskog kluba Tunel, specijaliziranog za elektroničke glazbene stilove.

Nakon njega, od 20. do 23. srpnja slijedi posljednje, 21. izdanje Seasplash festivala, koji je u nešto više od dva desetljeća poprilično zaslužan za pokretanje i povezivanje domaće i regionalne scene, usredotočene na stvaranje i promociju 'bass' glazbe, i 'sound system' kulture.

Kanal fest bio je jedini festival na Martinskoj godinu prije aktualnog projekta. Martinska Punk održao se 2020., u prvoj pandemijskoj godini. Ove godine udruženim snagama za duplo slavlje, jer osim lokacije, prvih pet godina slavi i Kanal fest.

Martinska Punk meets Kanal fest održava se od 27. do 29. srpnja.

Od 3. do 6. kolovoza održava se osmo izdanje Membrainfestivala, već niz godina prepoznatljivog po intimnoj atmosferi i srdačnim vibracijama koje njeguju underground bass kulturu i okupljaju svjetski poznate izvođače sa scene, zajedno s novim talentiranim umjetnicima iz cijelog svijeta.

Već tradicionalno, sredinom osmog mjeseca, konkretnije od 11. do 13. kolovoza odvijat će se šesto izdanje Blast festa, čija organizacija je svoje želje, vizije i hobije odlučila spojiti, i pretvoriti ih u festival glazbe, umjetnosti, plesa i druženja. Blast fest je osmišljen na način da djeluje kao platforma koja promovira domaću scenu i umjetnike, koja će njihov đir približiti drugima i potaknuti vas na ples dušom i srcem.

A za kraj sezone, od 18. do 20. kolovoza, slijedi još jedan novi, Rave Island, prvi svjetski neorave festival. Udruženi s ukupno 9 partnera, koji će isporučiti sadržaje na 3 pozornice, uz prateće zabave na brodovima, na plaži, i na tajnovitim mjestima, s preko 70 izvođača s nove međunarodne elektroničke scene.