OSMO IZDANJE

Festival Pazi, knjiga! u znaku slikovnica

10.10.2011 u 10:06

Bionic
Reading

Osmi po redu Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! održat će se u Zagrebu od 12. do 21. listopada u organizaciji Knjige u centru, a glavna tema ovogodišnjeg izdanja su slikovnice

U sklopu Festivala održat će se ukupno šesnaest događanja - čitanja, izložbi i književnih susreta - na kojima će sudjelovati četrnaest autora.

Festival će početi programom 'Zašto (ne) volimo bajke' u sklopu kojega će nastupiti Ema Pongrašić, Zoran Pongrašić & Kabare Magare u Katranovim dvorima (Radnička 27).

Među autorima koji će se predstaviti publici su Ana Đokić i Branka Hollingsworth Nara, Bruno Kuman, Ivana Guljašević, Zdenko Bašić i Ivan Gregov te brojni drugi.

Pod stručnim pokroviteljstvom ULUPUH-a (Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti) i ove godine bit će dodijeljena nagrada za grafički dizajn i ilustraciju Lice knjige.

Dobitnici nagrada u sve četiri kategorije bit će poznati 14. listopada, kada će bit otvorena i izložbe finalista Lice knjige u Galeriji Vladimira Nazora(Ilica 163a).

Više informacija o festivalu potražite na internetskim stranicama.