NAJBOLJA LANJSKA PREDSTAVA

Exitovi 'Kauboji' jašu po stoti put

28.05.2009 u 10:29

Bionic
Reading

Višestruko nagrađivana predstava Kauboji Teatra Exit 30. svibnja imat će svoju 100. svečanu izvedbu

Premijerno izvedeni u ožujku prošle godine, 'Kauboji' autora i redatelja Saše Anočića ubrzo su osvojili publiku, ali i brojne relevantne kazališne nagrade, među kojima i Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju predstavu u 2008. godini.

Za sam Teatar Exit do 'Kauboja' bilo je karakteristično da svakom novom predstavom, i to nastalom u privatnoj produkciji tog iličkog kazališta, donose doista nešto novo na kazališne daske. 'Kaubojima' su se u Exitu tako upustili u stvaranje mjuzikla, a konstantno rasprodane predstave dosta govore o uspješnosti, pa i  rezultatima te sklonosti stalnom pronalaženju novog načina izraza. Takvim radom ove godine zaslužili su i prestižni status Superbrands Croatia 2009. te službeno, po ocjeni publike u Hrvatskoj, postali jedan od nekoliko prepoznatljivih kulturnih brandova.

Uskoro su Kauboji u Osijeku dobili i svoj fan klub, što zasigurno predstavlja presedan u domaćem kazališnom svijetu.

'Klub je nastao jer je nekolicina kazalištoljubaca shvatila da ovim dečkima treba pokazati da publika cijeni njihov rad. Napravili su predstavu koja naprosto oduševljava, pa smo mi odlučili oduševiti njih! Prvi smo ih put oduševili u hrvatskom domu u Vukovaru kada smo razvili transparent 'ŽIVJELI KAUBOJI' preko cijelog petog reda. Osmijeh na njihovim licima bio je dovoljan da osnujemo ovaj klub. Ako oni mogu nasmijavati nas, možemo i mi njih, to je glavna misao vodilja', napisali su fanovi, kojih je sada tridesetak.

Spomenimo da glumačku ekipu predstave čine Živko Anočić, Matija Antolić, Saša Anočić, Hrvoje Barišić, Krunoslav Klabučar, Rakan Rushaidat, Radovan Ruždjak i
Ivana Starčević.