'ODGOĐENA REVOLUCIJA'

Dokumentarac o rijetkoj vrsti u Hrvatskoj - ljudima koji se bune

27.03.2018 u 10:23

Bionic
Reading

Dokumentarni film 'Odgođena revolucija' redateljice Vlatke Vorkapić, scenaristice Martine Globočnik i u produkciji Fade Ina od 29. ožujka prikazuje se u zagrebačkom kinu Europa, a donosi priče nekoliko likova hrvatske aktivističke scene, koji su u odnosu na većinski šutljivu Hrvatsku, rijetki primjeri

U dokumentarcu 'Odgođena revolucija' Vorkapić i Globočnik donose priče Đurđe Grozaj, nekadašnje / sadašnje radnice tekstilne tvrtke Kamensko, potom Marka Miloševića, političkog aktivista stranke Radnička fronta, Ive Anzulović, novinarke koja se prvo pokušala kandidirati za predsjednicu, a potom se pridružila Živom zidu te na koncu, Vladmira Demetrovića, čovjeka koji je preminuo netom prije premijere filma, a koji je posvetio posljednja desetljeća života sudskom ratu protiv privatizacije kombinata Gavrilović.

Autor: Fade In

Film 'Odgođena revolucija' pretpremijeru je imao na Zagreb Film Festivalu u studenome 2017., nakon čega je slijedila kino premijera u Sisku. U Zagrebu se u Kino Europi prikazuje od 29. ožujka u 19 sati, a zatim i 31. ožujka u 20:45 te 2., 4. i 6. travnja u 20:30 sati.