U CENTRU ZAGREBA

Dok drugi zatvaraju, Planetopija otvorila novu i veću knjižaru

06.10.2015 u 15:48

  • +9

Otvorena nova eko knjižara Planetopija

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic

Bionic
Reading

'Otvaranje knjižare hrabar je i poprilično odvažan korak u teškoj situaciji u kojoj se nalaze nakladništvo i knjižarstvo. Time Planetopija izriče svoj stav: knjiga ima budućnost jer knjižare su živa mjesta svakog grada, mjesta gdje ljudi uživaju, čitaju, kupuju i, ako to žele, mijenjaju svoj život', priopćili su iz Planetopije koja je predstavila novootvorenu knjižaru u zagrebačkoj Ilici 68.

U skladu s jedinstvenom poslovnom filozofijom Biovega grupe čiji je Planetopija dio, a koju predstavlja „3 E“ – stalno nastojanje balansiranja etike i ekologije s ekonomijom - Planetopija je proširila svoju nakladničku viziju i na svoju novu knjižaru: kroz odabir knjiga, ponudu proizvoda te dizajn knjižare.

Na jednom mjestu spaja se ljubav prema dobroj, kvalitetnoj knjizi sa stavom o životnom stilu u skladu s prirodom i idejom očuvanja okoliša. Posjetitelji će tako uz bogatu ponudu knjiga pronaći i brojne eko-proizvode za svakodnevnu upotrebu ili poseban dar. Ovime se želi približiti ideja o osviještenoj kupovini kojom neposredno mijenjamo svijet na bolje i pružiti inspiraciju za zeleniji životni stil. Radi se o recikliranim, 100% prirodnim, organskim, solarnim i fair trade proizvodima koji svojim dizajnom zadovoljavaju visoke estetske standarde.