NEMA KRIZE

Dogovoreno financiranje pulskog sjama knjige

14.05.2010 u 13:38

Bionic
Reading

U pulskoj gradskoj palači potpisan je ugovor o poslovnoj suradnji između Grada Pule, Istarske županije, Zagrebačke banke i udruge Sa(n)jam knjige u Istri o financiranju sajma knjige u idućem trogodišnjem razdoblju

Tako će za organizaciju sajma grad izdvojiti 320 tisuća kuna, Istarska županija 240 tisuća kuna, a Zagrebačka banka 500 tisuća kuna godišnje.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Boris Miletić, istarski župan Ivan Jakovčić, predsjednica udruge Sa(n)jam knjige u Istri, direktorica sajma Magdalena Vodopija i direktor regionalnog centra Zagrebačke banke Valter Šarić

'Pulski sajam knjige profilirao se kao najznačajniji regionalni festival knjiga i autora i kao takav postao je prepoznatljiv brend našega grada koji prelazi okvire grada, županije pa i Hrvatske', naglasio je gradonačelnik Miletić dodavši kako nakon prošlogodišnjih 'financijskih zavrzlama' ovaj ugovor daje sigurnost sajmu i organizatoru.

Ustvrdivši kako je sajam od prvoga dana bio pravi izazov jer je samonikao u Istri, župan Ivan Jakovčić kazao je kako je ugovor o partnerstvu poruka da Istra unatoč krizi i recesiji neće stati s ključnim projektima, poput ovog sajma, ali i izgradnje punog profila istarskog ipsilona jer oni znače kvalitetno življenje na ovim prostorima.

Izrazivši zadovoljstvo potpisanim ugovorom predsjednica udruge Sa(n)jam knjige u Istri Magdalena Vodopija najavila je ovogodišnji 16. sajam koji će se održati od 3. do 12. prosinca na temu 'Knjiga i film'.

'Od 1995. godine ovaj je sajam, uz zagrebački Interliber, najveće okupljalište hrvatskih nakladnika, a svake ga godine pohodi oko 60 tisuća posjetitelja', kazala je uz ostalo Vodopija.