OD 6. DO 11. RUJNA

Dodjelom nagrada otvoreno novo izdanje Zagreb Design Weeka

07.09.2022 u 00:23

Bionic
Reading

Destival dizajna, Zagreb design week, koji se ove godine održava na temu 'Limitless - Bez granica' svečano je otvoren u utorak u prostorijama Akademije likovnih umjetnosti , a nagrade su dodijeljene u šest kategorija

U kategoriji Grafički dizajn prvo mjesto je pripalo slovenskom dizajnerskom studiju Ljudje s djelom HAOS, drugo mjesto Design Bureau Izvorka Jurix s 3D deplijanom za ZDL arhitekte, a treće mjesto osvojio je slovenski umjetnik Tomato Košir s djelom Age of Rage.

U kategoriji Produkt dizajn prvo mjesto osvojio je Matej Štefanac s djelom Pendulum Lamp, drugo mjesto PROTOTYPUM s PROTOTYPUM FACEMASK, treće Alexu Bocchi s Trame Table.

Kategorija Tekstilni i modni dizajn završila je s Dorom Filipaj i njenim djelom Baumetrija triptih na prvome mjestu, drugo mjesto Ella Bratić s djelom vUna, a treće mjesto osvojio je studio RUNO s djelom RUNO.

U kategoriji Dizajn prostora Clinica Studio je odnio prvo mjesto s prostorom Centar za posjetitelje Poklon, drugo mjesto je pripalo je Rašić+Vrabec s prostorom Đurđevački pijesci, Multimedijski posjetiteljski centar, treće mjesto osvojio je Clinica Studio s Interpretacijsko-edukacijski centar Grpašćak.

Kategorija Dizajn digitalnih komunikacija i dizajn interakcija završila je sa studiom Ljudje na prvome mjestu i djelom Celtra, Studio Tumpić/Prenc osvojio je drugo mjesto s Interpretacijskim centrom Kaštel Morosini-Grimani, a treće mjesto CG-NAA Student team s djelom Solskin.

U kategoriji Dizajn društvenih inovacija prvo mjesto pripalo je grupi Pjorkkala s djelom Dodola, drugo mjesto Bulky Bananas s Futr za jutr, treće mjesto su osvojili Zavod Oloop Ljubljana sa SELFI.

Izložbu su na dan otvorenja, među ostalima, posjetili i njeni pokrovitelji i partneri, veleposlanici Mađarske i Nizozemske, dekan ALU Tomislav Buntak, predstavnici Turističke zajednica grada Zagreba i drugi, a otvorio ju je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.

Izložba je po prvi put u prostorijama zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti (ALU), a održavat će se od 6. rujna do 11. rujna na 12 različitih gradskih lokacija.

Tema ovogodišnjeg festivala dizajna je 'Limitless - Bez granica', proslava je to okupljanja i slobode kao neizostavnog dijela kreativnog procesa nakon više od dvije godine ograničenja zbog pandemije covida.