NAGRADNJAČA

Dobitnici ulaznica za Londonski simfonijski orkestar u Areni

30.04.2009 u 11:23

Bionic
Reading

U ponedjeljak, 11. svibnja u zagrebačku Arenu dolazi svjetski poznati Londonski simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom čuvenog Valerija Gergijeva. Tportal.hr i Hit Records poklanjaju najsretnijim čitateljima ulaznice za ovaj kulturni i glazbeni spektakl

Londonski simfonijski orkestar smatraju jednim od najboljih svjetskih orkestara današnjice. U više od stotinu godina postojanja kontinuirano okuplja vrhunske glazbenike Velike Britanije, Europe i svijeta. Svoj prvi koncert održali su 9. lipnja 1904. pod ravnanjem velikog Karla Richtera. Londonski simfonijski orkestar bio je prvi nezavisni orkestar u Velikoj Britaniji i među prvima u Europi kojim su upravljali sami glazbenici! Osim po nezaboravnim koncertima, tradiciji redovitog nastupanja i po najmanjim mjestima Velike Britanije, poznati su i po svom edukativnom radu. Planetarnoj slavi dodali su i snimanje filmske glazbe - upravo njih slušamo u nezaboravnim filmskim ostvarenjima o Harryju Potteru!
Orkestrom je ravnao zavidan broj velikih svjetskih dirigenata, kao što su André Previn, Claudio Abbado, sir Colin Davis i drugi te se ta tradicija nastavlja i danas s Valerijem Gergijevim, dirigentom o kojem se danas vjerojatno najviše govori i piše.


Po dvije ulaznice osvojili su:

Sanja Vuzem
Sandra Jašić
Mirta Patarčić
Željok Bašić
Renata Malović

Ulaznice se mogu podić na porti HoTo tornja, Savska cesta 32.