PRITUŽBE NA PONAŠANJE

Dinko Bogdanić opet prijavljen, traži se njegova smjena

30.05.2016 u 14:46

Bionic
Reading

U razgovoru za tportal intendant splitskog HNK-a Goran Golovko potvrdio je da je Kazališnom vijeću HNK-a uputio prijedlog za razrješenjem Dinka Bogdanića s dužnosti v. d. ravnatelja Baleta. Kazališno vijeće o tome odlučuje u utorak, 31. svibnja

U kratkom telefonskom razgovoru intendant Goran Golovko nije htio ulaziti u detalje svog prijedloga upućenog Kazališnom vijeću. Kazao je da traži razrješenje Dinka Bogdanića zbog ponovljenih pritužbi na neke aspekte njegova ponašanja.

Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci Dinko Bogdanić našao se pod optužbama rumunjske balerine Alexandre Bertea koja ga je teretila za uvrede, no unatoč tome što je Radničko vijeće HNK-a i Sindikat zaposlenih u kulturi tražilo njegovu smjenu, Bogdanić je ostao na svom radnom mjestu. Golovko nam objašnjava kako je balerina Bertea bila honorarna suradnica i nije poduzela pravne korake, a tada se za pomoć bila obratila rumunjskom veleposlanstvu i nevladinim udrugama, a zatim su neki njezini kolege svjedočili u pisanoj formi u korist Bogdanića te je taj slučaj riješen tako da balerina Alexandra Bertea nije potpisala novi ugovor o radu koji joj je ponudio Golovko i odlučila je, nakon uvreda v. d.-a intendanta Baleta splitskog HNK-a Dinka Bogdanića zbog kojih je on opomenut, napustiti ansambl.

U najnovijem slučaju ipak se radi o 'pravnim koracima', kaže Golovko, a o tome hoće li Bogdanić biti smijenjen s mjesta v. d.-a ravnatelja Baleta, odlučit će Kazališno vijeće u sastavu: Inga Tomić Koludrović, Joško Belamarić, Željko Mateljak, Robert Raponja, Zdravko Kraljević, Snježana Katić, Eldi Grubišić Pulišelić.