četiri događanja

Dani Toše Dabca: Ovotjedna predavanja i predstavljanja online

09.11.2020 u 11:49

Bionic
Reading

Dani fotografije Arhiva Tošo Dabac nastavljaju program ovaj tjedan s četiri događanja koji će se održati putem live streama na Facebook stranici Arhiva Tošo Dabac

U utorak, 10. studenog, Marija Skočir, viša kustosica i voditeljica Galerije Jakopič, imat će predavanje o slovenskoj fotoreportaži i izložbi koja će se u prosincu otvoriti u ljubljanskoj Galeriji Jakopič.

Fotografkinja Nina Đurđević će petak, 13. studenog, predstaviti ciklus autoportreta, a isti dan slijedi promocija kataloga izložbe '79 godina atelijera Dabac u Ilici', o čemu će govoriti autorice izložbe Marina Benažić, Ivana Janković i Lana Lovrenčić te dizajnerica Natalija Nikpalj.

U subotu će Maja Strgar Kurečić, izvanredna profesorica na Grafičkom fakultetu u Zagrebu, predstaviti fotoeseje nastale u sklopu projektnog zadatka 'Fotoesej' na kolegiju 'Primjena digitalne fotografije u reprodukcijskim medijima'. 

U okviru ovogodišnjih, 12. dana fotografije Arhiva Tošo Dabac, do 26. studenog u MSU galeriji može se razgledati izložba 'Selo u reportažnoj fotografiji Toše Dabca (od 1930-ih do 1950-ih)'.