OD 8. SIJEČNJA

Cronenbergova 'Karta do zvijezda' stiže u kina

08.01.2015 u 13:34

Bionic
Reading

Novi film kontroverznog kanadskog redatelja Davida Cronenberga ('Sudar', 'Muha'), smješten u meku filmske industrije, razvratni Hollywood, sa zvijezdama Julianne Moore, Robertom Pattinsonom, Mijom Wasikowskom i Johnom Cusackom u glavnim ulogama, 8. siječnja stiže u hrvatska kina

Obitelj Weiss je arhetipska holivudska dinastija: otac Stafford je personalni guru i trener slavnih koji je stekao bogatstvo svojim priručnicima za self help; majka Christina uglavnom se brine o karijeri njihova 13-godišnjeg sina Benjija, inače glumačke zvijezde. Jedan od Staffordovih klijenata je i Havana, glumica koja sanja snimiti remake filma u kojem je glumila njezina majka još davnih 60-ih. Benji se podvrgava programu odvikavanja od opojnih sredstava, a njegova sestra Agatha, nedavno puštena iz sanatorija, vraća se u grad i sprijatelji se s Jeromeom koji naravno želi postati glumac.

'Karta do zvijezda' svoju je premijeru imao u službenom natjecateljskom programu filmskog festivala u Cannesu 2014. Film predstavlja drugu suradnju Roberta Pattinsona i Davida Cronenberga nakon rada na filmu 'Cosmopolis', a treća je to suradnja Cronenberga i firme Prospero Pictures ('Opasna metoda', 'Cosmopolis'). Ovo je prvi Cronenbergov film snimljen u SAD-u. Scenarij potpisuje Bruce Wagner, autor knjige 'Mrtve zvijezde' bazirane na scenariju 'Karte do zvijezda'.

Julianne Moore je za svoju ulogu glumice Havane na festivalu u Cannesu osvojila nagradu za najbolju žensku ulogu, a nominirana je i za Zlatni globus u kategoriji ženske uloge u komediji ili mjuziklu.

Iznimna priča začinjena golom Julianne Moore koja se seksa utroje i hoda uokolo obučena kao tinejdžerica film je koji se ne propušta.

Karta do zvijezda