SEZONA 2008/09.

'Crnac' najbolja predstava riječkoga HNK

15.12.2009 u 15:13

Bionic
Reading

U riječkom kazalištu Ivana pl. Zajca dodijeljene nagrade za najbolja dramska ostvarenja u sezoni 2008/09.

Predstava 'Crnac' Tatjane Gromače u režiji Tomija Janežiča najbolja je dramska predstava u cjelini HNK Ivana pl. Zajca u sezoni 2008/09, te joj je pripala nagrada Dr. Đuro Rošić. U obrazloženju nagrade stoji: 'Uglavnom bezdijaloga i pretežno narativna, predstava je odjeknula publikom.Kako za koga i ovisno u kolikoj mjeri, ostavila je dojam, emociju,misao ili diskusiju. Ostavila je trag i potrebu da se o njoj govori ipiše.'

U istoj sezoni, prema odluci prosudbene komisije, najbolju je žensku ulogu ostvarila Jelena Lopatić kao Ona u predstavi 'Crnac', te joj je uručena nagrada Zlata Nikolić, dok je nagrada Raniero Brumini za najbolje ostvarenu mušku ulogu pripala Damiru Orliću, i to za čak 28 uloga u 'Crncu' i za ulogu Brata u predstavi 'Ljepotica i zvijer' Jelene J-Zlo Tondini.

Posebno priznanje Dr. Đuro Rošić za sezonu 2008/09. pripalo je Elviji Nacinovich za ostvarene uloge gospođe Ignazije u predstavi 'Questa sera si recita a sogetto'/'Večeras improviziramo' Luigija Pirandella i Judi Allen u predstavi 'Amy's View'/'Differenti Opinioni'/'Različita mišljenja' Davida Harea.

U ime pokrovitelja nagrade Allianz Zagreb nagrade je Jeleni Lopatić, Damiru Orliću i Elviji Nacinovich uručio Kristijan Buk, član Uprave Allianz Zagreb, dok je Ivanka Persić, pročelnica Odjela gradske uprave za kulturu, Nagradu za najbolju predstavu u cjelini predala Žarku Radiću, ravnatelju Hrvatske drame riječkog HNK Ivana pl. Zajca.