NEPOSREDNO PRED POČETAK SEZONE

Član baletnog ansambla splitskog HNK ima koronavirus, intendant Šestan: 'Sve je pod kontrolom, vrlo smo oprezni i idemo dan po dan'

02.10.2020 u 14:49

Bionic
Reading

Najmanje jedan član baletnog ansambla splitskog HNK pozitivan je na koronavirus, a intendant Srećko Šestan kaže kako nikakve odluke neće donositi bez dogovora s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo i epidemiolozima, koji sada obavljaju ispitivanja

'U stalnoj smo vezi s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo i epidemiološkom službom i nakon što oni dovrše obradu, nastupit ćemo po njihovim preporukama. Sve držimo pod kontrolom, sve je ok. Vrlo smo oprezni i s koronom idemo iz dana u dan, ali visoko uzdignutog čela', rekao nam je intendant Srećko Šestan.

Nova i nikad neizvjesnija sezona splitskog HNK najavljena je prije nekoliko dana, a Šestan je tada objavio kako prvi put neće biti upisa ni pretplata.

'Zbog smanjenog kapaciteta gledališta naši stari pretplatnici ne bi mogli dobiti mjesto na koje su navikli, a i ne usuđujemo se, jer ne možemo znati hoćemo li realizirati sav planirani program. S praksom pretplata, naravno, ne prestajemo, samo je 'zamrzavamo', a naši stari pretplatnici imat će 20 posto popusta na kupljene ulaznice', pojasnio je.

Sezonu, prema dosadašnjim planovima, otvara gala koncert opernih arija u ponedjeljak, 5. listopada, kada bi, uz zbor i orkestar, trebali nastupiti solisti Daniela Schillaci, Antonija Teskera, Terezija Kusanović, Max Jota i Ivica Čikeš pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića. Na programu su najavljena djela Verdija, Puccinija, Leoncavalla, Bizeta i drugih skladatelja.

U baletnom dijelu kazališne sezone najavljene su premijere 'Correr o FADO' u koreografiji Daniela Cardosa, 'Labuđe jezero' Petra Iljiča Čajkovskog i 'Esmeralda' Cesarea Pugnia.