PREDSTAVLJEN PRETPROGRAM

Četiri premijere na 56. splitskom ljetu

  • Autor: S. F.
  • Zadnja izmjena 31.05.2010 12:28
  • Objavljeno 03.02.2010 u 08:00
splitsko_ljeto2-140707

splitsko_ljeto2-140707

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX /

Na sjednici Festivalskog vijeća Splitskog ljeta održanoj u Ministarstvu kulture predstavljen je pretprogram ovogodišnjeg festivala

Ravnatelj 56. splitskog ljeta Milan Štrljić je sa svojim suradnicima ravnateljicom glazbenog programa Splitskog ljeta Majom Žarković i ravnateljicom dramskog programa Splitskog ljeta Dubravkom Lampalov iznio pretprogram 56. splitskog ljeta te predstavio financijsku konstrukciju.

Na festivalu će biti izveden 41 program, od čega u glazbenom programu premijera 'Otella' G. Verdija (koprodukcija s Teatrom Verdi Trst) te reprize 'Nabucca' G. Verdija i 'Ere s onoga svijeta' J. Gotovca, kao i brojna koncertna gostovanja iz zemlje i inozemstva koja će, kao i prošle godine, biti realizirana u suradnji s Europskim glazbenim ljetom.

U dramskom programu premijerno će biti postavljene 'Povijest vječnosti' L. Borgesa (koprodukcija s kazališnim kućama iz Maribora, Novog mesta i Bologne) te 'Smij i suze starog Splita' I. Kovačića, kao i reprize Goldonijevih 'Ribarskih svađa' i 'My Child' M. Bartletta.

Na 56. splitskom ljetu će u dramskom programu gostovati poljski Teatar 8. dana s predstavom 'Noina arka', a Riječke ljetne noći gostovat će s produkcijom 'Mirisi, zlato i tamjan' S. Novaka.

U baletnom programu premijerno će biti uprizorena Večer koreografa Rami Be´er.

U posebnom programu publika će imati prilike vidjeti izložbe Harija Ivančića i Bane Milenkovića, kao i izložbu fotografija, a projekcijom nagrađenih hrvatskih filmova bit će ostvarena i suradnja s Pula film festivalom.

Ove godine Peristil zbog izvođenja konzervatorskih radova neće biti u funkciji, već će se operne predstave izvoditi na Prokurativama, što će dovesti do porasta broja publike. Uz već navedene Prokurative, uprava festivala nastojat će, u teatarskom smislu, reafirmirati monumentalne prostore Meštrovićeve galerije i Meštrovićeva Kašteleta, kao i Carrarinu poljanu.

Detaljan raspored pogledajte ovdje

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi