LISINSKI

Čarolija Božića u mjuziklu Orašar

  • Autor: M.P.
  • Zadnja izmjena 11.12.2015 10:29
  • Objavljeno 11.12.2015 u 10:28
Orašar 1

Orašar 1

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: KD Vatroslav Lisinski

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog i Aplauz Teatar donose vam 14.prosinca 2015 u 19 30 sati veliko iznenađenje za obožavatelje glazbenog kazališta - Mjuzikl Orašar, prema motivu istoimenog baleta.

Orašar je širom svijeta poznat kao spektakularna baletna predstava nastala na čudesnu glazbu Petra Iljića Čajkovskog. Dvorana Lisinski vam sada nudi i otvara novu dimenziju ovog veličanstvenog djela. U produkciji Aplauz Teatra Orašar se neće predstaviti samo plesom, pokretom ili gestom, nego će zasjati u uzbudljivoj suvremenoj kazališnoj formi - mjuziklu.

S preko trideset izvođača na sceni, Mjuzikl Orašar je zasigurno jedan od najvećih nezavisnih kazališnih projekata u Hrvatskoj. Predstava je namijenjena svim dobnim skupinama, od najmlađih koji priču o Orašaru tek otkrivaju, do iskusnih zaljubljenika u glazbeno kazalište.

"Mjuzikl Orašar" u potpunosti je hrvatski proizvod. Autori teksta, stihova i glazbe su Lana Blaće i Marko Juraga, koji je i redatelj predstave. Uz njih, autorski tim obuhvaća niz domaćih međunarodno priznatih umjetnika: Vesna Butorac-Blaće, Darko Petrović, Branko Blaće... Gledatelji će zasigurno biti oduševljeni prekrasnim raskošnim kostimima te velikom produkcijom dostojnom mjuzikla i izvan granica Hrvatske. Glavni lik, Klaru, utjelovljuje Lana Blaće, a Orašara Matko Knešaurek. Uz njih se pojavljuju i Ivan Đuričić, Goran Malus, Romano Nikolić te mnogi drugi.

Na Badnjak građani Beča kupuju posljednje poklone. Gradonačelnik Silberhaus, supruga Ana i njihovo dvoje djece , Klara i Fritz, odlaze kod urara Drosselmayera po samostojeću uru koju su ostavili na popravku. U Drosselmayerovoj radnji Klara spazi lutka Orašara, kojeg je sanjala prethodnu noć kako se pretvara u princa. Njezinu zainteresiranost za drvenog lutka (koji je zapravo začarani princ) primjeti urar i odluči ga pokloniti Klari na večeri kod gradonačelnika. Tamo su se okupili njihovi najbliži prijatelji s djecom i zabavljaju se uz pjesmu i ples. Pojavljuje se Drosselmayer s urom i posebnim poklonom za Klaru - lutkom Orašarom. Klara oduševljena poklonom nastavlja sanjariti o svom princu. Nakon večere svi gosti odlaze svojim kućama, a obitelj Silberhaus odlazi na spavanje. No, Klara se iskrada iz svoje sobe i Orašaru čita priču. Nekoliko minuta prije ponoći pokraj Klare se pojavljuje urar Drosselmayer, koji je odvodi u bajkovitu priču prema ostvarenju njezinog sna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!