10. svibnja

Vodimo vas na impresivan baletni dragulj 'Posvećenja proljeća' u Lisinskom

09.05.2023 u 14:29

Bionic
Reading

Spektakularna baletna izvedba 'Posvećenja proljeća' Igora Stravinskog koju će izvesti Balet HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke uz Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Pascala Rophéa očekuje nas 10. i 11. svibnja

Senzacionalan balet kompleksnih ritmova i uzbudljive glazbe Posvećenje proljeća ansambl i solisti riječkoga Baleta izvest će u parteru Velike dvorane Lisinski uz Simfonijski orkestar HRT-a, a posjetitelji će moći uživati u koreografiji Maše Kolar i dramaturške i koreografske asistentice Maje Marjančić koje su se u osmišljavanju koreografije vodile promišljanjima o prirodi i njezinu opstanku, o kojoj ovisi i opstanak ljudske vrste. Ponesene čudom prirode faunističkoga svijeta, autorice su otvorile slobodu u novom doživljaju skladbe Igora Stravinskog kao one koja blista u raznovrsnosti slaveći život, a koju će na posebno svečan i drugačiji način naglasiti osebujan prostor Lisinskog.

Posvećenje proljeća dandanas, nakon 110 godina, odiše svježinom te uzbuđuje i nadahnjuje onako kako samo glazba i priroda mogu svojom ljepotom.

U prvom dijelu ovoga programa, koji je ostvaren u suradnji Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke te Hrvatske radiotelevizije, Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Pascala Rophéa izvest će jedno od najpopularnijih i najosebujnijih djela klasične glazbe - Bolero Mauricea Ravela, kao i orkestralnu verziju njegova djela Menuet Antique.

Reprizna izvedba na rasporedu je 11. svibnja u sklopu Majstorskoga ciklusa Simfonijskoga orkestra Hrvatske radiotelevizije.

Ulaznice za obje izvedbe dostupne su na blagajnama Lisinskog te online na lisinski.hr.

Izvor: Društvene mreže

Čitateljima tportala darujemo 2 x 2 ulaznice za baletnu izvedbu 'Posvećenja proljeća' (10.5., srijeda u 19:30 sati, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog), a dobitnici su Martina Kramarić i Božica Serdar.