'STRAST STVARANJA'

Braque, Chagall i Miró u zagrebačkom Umjetničkom paviljonu do 14. siječnja

03.01.2018 u 13:08

Bionic
Reading

U Umjetničkom paviljonu u Zagrebu do 14. siječnja traje izložba 'Strast stvaranja: remek-djela iz zbirke Fundacije Maeght' na kojoj se mogu vidjeti djela nekih od najvećih umjetnika 20. stoljeća poput Georgesa Braquea, Marca Chagalla, Alexandera Caldera, Joana Miróa i Balthusa

Na izložbi 'Strast stvaranja: remek-djela iz zbirke Fundacije Maeght' mogu se vidjeti ukupno 64 slike, skulpture, litografije i grafike, crteži i bibliografska djela, izbor najboljih iz zbirke Fundacije Marguerite i Aimé Maeght, jedne od globalno važnih privatnih fundacija moderne i suvremene umjetnosti, smještene u blizini Nice.  

  • +14
Izložba 'Strast stvaranja' Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic/PIXSELL

Posebna je zanimljivost izložbe Georges Braque, jedan od ključnih protagonista umjetnosti 20. stoljeća, koji je zastupljen s čak 20 djela, slika, skulptura, reljefa i crteža, a tu su i djela nekih od najvažnijih američkih umjetnika, Alexandera Caldera, Sama Francisa, Ellsworth Kellya i Paula Jenkinsa. Ostale atrakcije 'Strasti stvaranja' svakako su radovi čuvenih Marca Chagalla i Joana Miróa, zatim Balthusa, Pola Buryja, Erróa, Konrada Klaphecka i mnogih drugih.

Izložba 'Strast stvaranja' traje još samo do 14. siječnja, a do 7. siječnja može se pogledati i ponedjeljkom od 11 do 20 sati, kada je dostupna obiteljska ulaznica za sedam članova po cijeni od 150 kuna. I umirovljenici ponedjeljkom imaju pogodnost, prigodnu ulaznicu od 25 kuna uz besplatno stručno vodstvo u 12 sati.

Besplatna stručna vodstva za građanstvo održavaju se svakog radnog dana od ponedjeljka do petka u 17 sati.