TRI SESTRE

Bobo Jelčić otvara probe svoje predstave za sve zainteresirane građane, a ima i pitanja za publiku

  • Autor: M.P.
  • Zadnja izmjena 13.05.2019 13:06
  • Objavljeno 13.05.2019 u 13:06
Nina Violić

Nina Violić

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HNK

Novi autorski projekt redatelja Bobe Jelčića Tri sestre kazališni je laboratorij koji istražuje mjesto nacionalnog kazališta u kontekstu 21. stoljeća. Osim izmicanja iz zadanih okvira, polazišna točka iz koje kreće redateljsko i glumačko istraživanje nije samo sudbina Čehovljevih junakinja i junaka, već i svih nas, najavili su iz Hrvatskog narodnog kazališta te pozvali građane na probe kako bi im umjetnici postavili neka pitanja

U proces nastajanja ovaj kazališni laboratorij želi uključiti i publiku koja zajedno s redateljem, glumcima i dramaturgom sudjeluje u stvaranju predstave. Na taj način publika će imati priliku sudjelovati u do sada ekskluzivnom i zatvorenom kazališnom procesu tražeći odgovore na brojna pitanja te preispitivanjem i brisanjem granica kazališne umjetnosti istraživati kontekst nacionalnog kazališta izmicanjem iz zadanih okvira kazališne kuće. Stoga se ovaj projekt seli u prostorije Ansambla Lado u Zagrebu a sva zainteresirana publika moći će prisustvovati probi predstave i pridonijeti svojim razmišljanjima stvaranju iste. Probe su otvorene za sve zainteresirane građane: u ponedjeljak (13.svibnja) srijedu (15.svibnja) i petak (17.svibnja) u prostorijama Ansambla LADO od 15.30 sati, javili su iz HNK.

Bobo Jelčić

Bobo Jelčić

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HNK

Neka od pitanja koja redatelj i umjetnici predstave žele postaviti publici su: Što danas znači kad netko neprestano priča da bi trebao raditi? Što je danas život u provinciji? Što je danas odlazak u grad? Što je danas život bez mobitela? Koliko su motivi Čehovljevih likova bliski čovjeku današnjice i vremenu u kojem živimo?

U ovom projektu sudjeluju glumici Drame HNK u Zagrebu: Nina Violić, Jadranka Đokić, Daria Lorenci Flatz, Krešimir Mikić, Siniša Popović, Dušan Gojić i Ivan Colarić te mladi glumci s Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu Ugo Korani, Iva Jerković i Marin Klišmanić.

Prezentacija dosadašnjeg rada na projektu Tri sestre čija je premijera najavljena za listopad, održat će se u prostorijama Ansambla LADO, 25. i 27. svibnja a izvedbe u lipnju bit će 1., 12. i 13. u mjesecu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!