22. studeni

'Black Friday' projekcija filma Pelikan u Kinu SC

20.11.2023 u 11:02

Bionic
Reading

Film o golmanu koji usred oporavka od ozljede koljena, sasvim neočekivano dolazi u priliku iskoračiti iz svoje kože, Herakovićev 'Pelikan', zagrebačka publika može u Kinu SC pogledati 22. studenoga, u 20 sati, po posebnim Black Friday cijenama karata

Pelikan donosi priču o Josipu, nogometnom golmanu kojeg tumači Edi Ćelić - s kojim smo o filmu razgovarali i na tportalu - a koji se u toplicama oporavlja od ozljede koljena. Ide na terapiju kod samodopadnog fizioterapeuta, gdje ga posjećuje djevojka s kojom se više baš i ne razumije i najbolji prijatelj koji mu je postao stranac. Nelagoda tih susreta vodi ga istraživanju novih mogućnosti. Kad u hotelu u kojem odsjeda slučajno nabasa na konferenciju prodajnih predstavnika robotskih usisavača, greškom ga zamijene za novog djelatnika Branimira. Josip pristaje na ulogu i kreće u neizvjesnu potragu za nepoznatim verzijama sebe.

Ova nagrađivana drama s elementima humora dugometražni je prvijenac pulskog redatelja Filipa Herakovića, koji s kolegicom Nikolinom Bogdanović potpisuje i scenarij.

Izvor: Društvene mreže

Uz Ćelića u Pelikanu gledamo Marka Petrića koji tumači Josipovog najboljeg prijatelja, Tenu Nemet Brankov koja igra Josipovu djevojku, Ivana Glowatzkog koji je utjelovio ulogu fizioterapeuta, zatim Luciju Barišić, Stojana Matavulja, Gorana Košija, Ninu Sabo, Valentinu Lončarić, Tanju Smoje, Biljanu Lovre, Gordana Marijanovića, Dražena Šivka, Anu Mariju Veselčić, Antonia Scarpu. Glumačkom ansamblu, među ostalima, pridružili su se i dječaci iz NK Jadran Poreč.

Cijena karte za projekciju Pelikana u Kinu SC jest 2€, a može se kupiti isključivo online na stranici distributera.