REŽIJA VELJKA POPOVIĆA

'Biciklisti' nadahnuti Vaskom Lipovcem natječu se na prestižnom Clermont-Ferrandu

10.12.2018 u 15:50

Bionic
Reading

Višestuko nagrađivani film 'Biciklisti', u režiji Veljka Popovića, prikazat će se u natjecateljskom programu francuskog Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu koji će se održati od 1. do 9. veljače

'Riječ je o komediji začinjenoj erotikom i ljetnim bojama koja zahvaća duh malog mediteranskog grada inspiriranoj slikarstvom Vaska Lipovca', napominje se u najavi Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC).

Na animaciji su radili Goran Stojnić, Chloe Roux, Lucija Bužančić, Sander Joon i Mario Vrandečić, a na kompozitingu Sina Jakelic, Gordan Mihalec i Darko Kokić.

Za glazbu su zaduženi Pablo Pico, Siniša Jakelić i Nikola Džaja, a dizajn zvuka radio je Jean-Baptiste Saint Pol.

Producenti su Milivoj Popović i Veljko Popović (Lemonade 3D) , a koproducenti Patrick Hernandez (Bagan Films) i Lado Skorin (3D2D Animatori). Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, nastaje u koprodukciji Hrvatske i Francuske, a za distribuciju je zadužen zagrebački Bonobostudio.

  • +44
Izložba Vaska Lipovca u Galeriji Klovićevi dvori trajala je od rujna 2017. do veljače 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Biciklisti' su do sada prikazani i nagrađeni na brojnim filmskim festivalima diljem svijeta, a na ovogodišnjem Animafestu proglašeni su najboljim filmom u Natjecanju hrvatskog filma.

41. Međunarodni festival kratkometražnog filma u Clermont-Ferrandu održat će se od 1. do 9. veljače 2019. godine. Festival se sastoji od tri natjecateljska programa (međunarodni, nacionalni i Lab), a svake godine nudi i bogat popratni program.

Clermont-Ferrand prati i najveći sajam namijenjen kratkom metru, Marché du film court, koji posjećuju producenti, distributeri, festivalski programeri i kupci zainteresirani za kratkometražni film.

To je ujedno i prostor na kojem se lako može dobiti uvid u najnovije nacionalne produkcije brojnih zemalja koje se predstavljaju u sklopu sajma, priopćeno je iz HAVC-a.