'Doksi u Kleti'

Besplatne projekcije filmova petkom na adresi Ilica 73

25.07.2023 u 10:36

Bionic
Reading

U prostoru Kleti, revitaliziranom prostoru nasuprot Britanskog trga namijenjenom održavanju izložbi, radionica, buvljaka, svaki petak do kraja kolovoza održavat će se besplatne projekcije filmova iz programa Doksi u Kleti

Program u dvorište Ilice 73 donosi nagrađivane filmove iz redovite distribucije Restarta i probrane naslove iz kataloga KineDoka.

Otvara ga 28. srpnja koprodukcija "Kako spasiti mrtvog prijatelja" koji je dijelom ljubavna priča, dijelom kućni film, a opisan kao "osobni krik iz duše, ali i portret čitave jedne utišane generacije moskovskih milenijalaca".

Izvor: Društvene mreže / Autor: n.n.

Idući petak prikazuje se francuski "Vodič za ljubav i borbu protiv kapitaliizma" o bračnom paru francuskih sociologa poznatih po svojim istraživanjima društvenih nejednakosti i fenomena ultra-bogatih koji svoju borbu ne napuštaju ni u mirovini.

Za 11. kolovoza najavljen je mađarski film "Kim" o zagonetnoj ličnosti budimpeštanske art scene koja se borila s ovisnošću, a za tjedan dana kasnije češki "Punim gasom" o Jaroslavu koji nije ispunio životne snove, ali ne odustaje.

Izvor: Društvene mreže / Autor: n.n.

U petak 25. kolovoza prikazat će se češki "Pongov poziv" o romskom vozaču kamiona koji je, reagirajući na izjavu češkog predsjednika da Romi ne vole raditi, pokrenuo lavinu u borbi protiv rasne diskriminacije i postao slavan.

Izvor: Društvene mreže / Autor: n.n.

Sve projekcije započinju u 21 sat.