'ISPOD STOLA'

Antikorupcijske priče putuju Hrvatskom

19.05.2011 u 11:37

Bionic
Reading

Nakon predstavljanja u Zagrebu, zbirka antikorupcijskih priča 'Ispod stola - najljepše antikorupcijske priče' bit će predstavljena u Velikoj Gorici i Osijeku

Knjiga 'Ispod stola - najljepše antikorupcijske priče' bit će predstavljena u knjižnici Galženica u Velikoj Gorici (Trg Stjepana Radića 5) i u Klubu knjižare Nova u Osijeku, 23. I 24. svibnja s početkom u 19 sati. U knjizi su priče inspirirane korupcijom ili o korupciji koje su napisali poznati književnici i književnice Vlado Bulić, Ivica Đikić, Zoran Ferić, Julijana Matanović, Jurica Pavičić, Edo Popović, Ivana Simić-Bodrožić, Olja Savičević-Ivančević, Tena Štivičić i Ivan Vidić te pet najboljih priča koje su autori bez dosad objavljene knjige poslali na natječaj.

Na velikogoričkoj promociji, 23. svibnja, će govoriti Julijana Matanović, Zoran Ferić, koordinator programa 'Kulturom po korupciji" Transparency Internationala Hrvatska Zorislav Antun Petrović i dvoje autora čije priče su bile među najuspješnijima na natječaju: Ksenija Kušec i Nenad Dragaš.

Na osječkoj promociji govorit će Ivana Simić-Bodrožić, jedna od autorica, Nikola Kristić, predsjednik Transparency Internationala Hrvatska i Zorislav Antun Petrović, koordinator programa 'Kulturom po korupciji' Transparency Internationala Hrvatska u sklopu kojeg je realiziran i ovaj projekt.