VAMPIRSKI ANTIHEROJ

Anne Rice najavila Lestatov povratak

25.03.2014 u 14:59

Bionic
Reading

Autorica slavnog bestselera 'Intervju s vampirom' Anne Rice najavila je u intervjuu kako opet piše roman u čijem je središtu vampir Lestat, njezina vjerojatno najpoznatija književna kreacija koju je na filmu svojedobno odlično utjelovio Tom Cruise

Prije četrdesetak godina američka spisateljica horora Anne Rice zamislila je književnog lika koji će joj, kako se u međuvremenu pokazalo, obilježiti karijeru. U pitanju je amoralni i dugovječni vampir Lestat, antiheroj koji je čitateljstvu postao neodoljiv. Lestat je i jedna od ključnih likova Riceina najpoznatijeg romana 'Intervju s vampirom' koji je 1994. pretočen u uspješan film u kojemu je spomenutog vampira pamtljivo odglumio Tom Cruise.

Rice je u intervjuu izjavila da radi na romanu 'Princ Lestat', kojim se nakon više od deset godina pauze vraća svojoj najslavnijoj kreaciji koju autorica od milja naziva 'princ derište'. Roman je novi dio 'Vampirskih kronika' koje Anne Rice piše već desetljećima, a u ovoj knjizi će se koncentrirati na to kako Lestat postaje vođa vampirskog plemena, donekle izgubljenog u suvremenosti.

Rice je na povratak Lestatu potaknuta i uspjehom serijala 'Sumrak' Stephanie Meyer, o kojemu ima izrazito loše mišljenje, pa je tako ismijavala njezine 'vampire koji svjetlucaju na suncu' i 'idu u srednju školu'.

'Princ Lestat' bi trebao biti objavljen u listopadu ove godine.