Human Rights Film Festival

Aktivističko-umjetnička skupina Pussy Riot dolazi u Zagreb

21.11.2018 u 12:39

Bionic
Reading

16. izdanje Human Rights Film Festivala održava se od 2. do 9. prosinca u Zagrebu u kinima Europa i Tuškanac te u Rijeci u Art-kinu Croatia. Organizatori najavljuju raznolik i uzbudljiv program, promovirajući kulturu ljudskih prava

Filmski program uključuje četrdesetak igranih i dokumentarnih naslova, a publika će imati priliku premijerno pogledati neke od najzanimljivijih umjetničkih filmova godine među kojima se nalazi impresivan broj filmova autora i autorica iz Hrvatske i regije, najavljuju organizatori. Festival se otvara u nedjelju 2. prosinca u 20 sati u Kinu Europa hrvatskim premijerama najnovijih filmova Gorana Devića i Jean-Luc Godarda, a prikazat će se i najnoviji filmovi Želimira Žilnika, Claire Denis, Igora Bezinovića, Claudea Lanzmanna, Damira Čučića, Apichatponga Weerasethakula, Ivana Salatića, Ane Hušman i mnogih drugih.

HRFF po prvi put će ugostiti te uživo predstaviti aktivističko-umjetničku skupinu Pussy Riot, koja će u utorak 3.12. u Kinu Tuškanac izvesti svjetsku premijeru svog performansa 'Riot Days' u potpuno novom aranžmanu i s novom postavom.

  • +3
16. izdanje Human Rights Film Festivala Izvor: HRFF / Autor: LAURENT EMMANUEL