NEKRETNINE

Prodaje se najstarija kuća na Manhattanu, za ljepoticu u East Villageu traže 8,9 milijuna dolara

27.07.2022 u 07:51

Bionic
Reading

Najstarija obiteljska kuća na Manhattanu koja još uvijek funkcionira kao stambeni prostor u lipnju je stavljena na tržište, i to po cijeni od 8,9 milijuna dolara.

Smještena u povijesnoj četvrti St. Marks Place u East Villageu, na adresi 44 Stuyvesant Street, višeetažna zgrada u federalnom stilu izgrađena je 1795. za Nicholasa Williama Stuyvesanta, istaknutog njujorškog zemljoposjednika i pra-pra-praunuka Petera Stuyvesanta, jednog od osnivača New Yorka).

Prikladno smještena u ulici Stuyvesant između Istočne 9. i 10. ulice, gradska je kuća još uvijek prilično elegantna i dobro održavana s obzirom na to da je izdržala više od dva stoljeća. Osim veličanstvene fasade od crvene opeke, prostrani interijeri prostiru se na otprilike 510 četvornih metara. Za razliku od mnogih prijeratnih nekretnina u New Yorku, ovdje su sobe dobro proporcionalne.

Prostor za boravak sastoji se od pet spavaćih soba i četiri i pol kupaonice, uz formalnu blagovaonicu, raskošan dnevni boravak i suvremenu kuhinju. Jedan od vizualnih vrhunaca zgrade je umjetnički studio, koji ima krovni prozor i visoke stropove od 4,9 metara. Još jedan poseban prostor je i lijepo uređena terasa, koja je prepuna lisnatih voćaka.

  • +3
Stuyvesant Izvor: Corcoran / Autor: Promo

Treba istaći i to da klasični unutarnji dekor nadopunjuje šarmantne izvorne značajke, djeluje staromodno, ali ne i otužno. Posvuda u prostoru raspoređeno je nevjerojatno lijepih osam kamina, zajedno s prekrasnim drvenim podovima, klasičnim štukaturama i nekoliko kada na nogicama.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: YouTube

Stanar zgrade udaljen je samo par koraka od crkve Svetog Marka i drugih povijesnih građevina iz tog doba, da i ne spominjemo kratku šetnju do svih zanimljivih mjesta i ugodnih restorana u East Villageu.

Prema izjavi agentice za nekretnine Monice Rittersporn iz grupe Corcoran, ovo je prvi put da je nekretnina stara 227 godina ponuđena javnosti. Doduše, njome se trgovalo unutar obitelji 2014, ali nema podataka o tada postignutoj cijeni.

'Prodajem kuće više od 30 godina ali ova mi je apsolutni favorit. Iza jednostavnog federalnog eksterijera nalaze se sobe velikih proporcija, veličanstvenog svjetla i nevjerojatnog pogleda', rekla je oduševljeno Rittersporn.