ZA ZALJUBLJENIKE U DUBINE

Lošinj i Brač među osam najboljih ronilačkih odredišta u Europi

09.07.2022 u 18:21

Bionic
Reading

Mnogi su pripremili svoje maske, peraje i ronilačka odijela i spremaju se uživati u zaronu u bistre plave europske vode. Stručnjaci i zaljubljenici u ronjenje nedavno su izabrali osam najboljih ronilačkih destinacija u Europi i kratko ih opisali.

Na listi su odredišta na Malti (Gozo), u Italiji (Capri i Genova), Ujedinjenom Kraljevstvu (Pembrokeshire) i Španjolskoj (Murcia i Tenerife), te - što nas posebno raduje - Hrvatskoj.

Premda bismo na hrvatskoj obali našli i drugih privlačnih ronilačkih odredišta, poput Visa, Cresa, Mljeta..., časopisi koji se bave ronjenjem i ronilačkim turizmom istaknuli su dva, Lošinj i Brač. Kod Hrvatske koju nazivaju rajem za ljubitelje prirode i ronjenja najviše se ističu očuvana priroda i iznimni krajolici, pa je zato i magnet za ronioce koji vole odmor daleko od gužve, buke i zagađenja. Otud, kažu, Lošinj na top listi. Tko zna, možda je i svojedobni pronalazak Apoksiomena pridonio reputaciji toga otoka.

Za otok Brač, pak, kaže se da je jedan od najvećih otoka na Jadranu i jedan od najljepših na svijetu. Ili, "dragulj koji nudi sve što možete poželjeti za nezaboravan odmor u očuvanoj prirodi i podmorju koje neopisivo privlači".

(CIJELI TEKST PROČITAJTE U NOVOM BROJU JET SET MAGAZINA, UPRAVO U PRODAJI)