PUTOVANJA

Čitatelji Condé Nasta biraju: Istanbul ima najbolji aerodrom na svijetu

16.12.2022 u 07:49

Bionic
Reading

Da parafraziramo Forresta Gumpa: 'Život je poput kutije ratluka…', barem kada putujete kroz glamuroznu istanbulsku zračnu luku. Osim što je jedna od najvećih i najprometnijih zračnih luka na svijetu, čitatelji poznatog magazina za luksuzna putovanja Condé Nast Traveller izabrali su Istanbul Airport drugi put zaredom za najbolju zračnu luku na svijetu.

Condé Nast Traveler drži se jednom od vodećih svjetskih publikacija koja nadahnjuje putnike i informira čitatelje iz cijelog svijeta, a svake godine objavljuju nagrade po izboru svojih čitatelja koje su u svijetu putovanja jedan od najprestižnijih događaja. Condé Nast ima pet milijuna čitatelja tiskanih izdanja i 16 milijuna digitalnih čitatelja mjesečno, kao i 16 milijuna pratitelja na društvenim mrežama, a u glasanju za nagrade sudjeluju stotine tisuća čitatelja pa se izboru može poprilično vjerovati.

Glasovima čitatelja Istanbul Airport je iza sebe ostavio singapursku zračnu luku Changi i popeo se na svjetski vrh, dok je treće mjesto na tom popisu zauzela zračna luka Seul Incheon u Južnoj Koreji. Četvrtoplasirani je aerodrom Zürich u Švicarskoj, a peto je mjesto na listi zauzeo tokijski Haneda. Zračna luka Abu Dhabi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima došla je do šestog mjesta, katarski Hamad do sedmog, a Međunarodna zračna luka Dubai je osma. Prvih deset mjesta zatvaraju deveti Hong Kong i deseti Helsinki.

Evo i glavnih razloga zbog čega je Istanbul Airport ove godine proglašen najboljim na svijetu:

Izvanredan dizajn

Prostrana zračna luka može se pohvaliti s nekoliko dizajnerskih značajki koje odaju počast turskim znamenitostima, poput visokih stupova u otomanskom stilu i hipnotizirajućih iznik pločica.

Destinacija sama po sebi

Sadržaji uključuju muzej umjetnosti, izvrsne restorane s turskom i međunarodnom hranom te salone koji služe kao oaze za putnike.

  • +2
Zračna luka Istanbul Izvor: Profimedia / Autor: Markus Mainka / imageBROKER / Profimedia

Zračna luka u evoluciji

Zračna luka poduzela je velike napore u smjeru održivosti, kako bi smanjila potrošnju vode i izgradila programe korisničke službe koji putnike stavljaju na prvo mjesto.

Otpornost i vodstvo

Istanbulska zračna luka pokazala se liderom prilagodljivosti tijekom pandemije, trenutačnom implementacijom zdravstvenih i sigurnosnih protokola, s tim da je istovremeno ostala u potpunosti operativna.