društvena odgovornost

Šef Hrvatske biskupske konfrencije vjernicima preporučio kakve političare da biraju na euroizborima

  • V. P. P.
  • Zadnja izmjena 14.05.2019 11:41
  • Objavljeno 14.05.2019 u 11:38
Bionic
Reading

Nadbiskup Želimir Puljić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije na početku 58. zasjedanja osvrnuo se među ostalim i na skore izbore za Europski parlament. Poručio je kako treba birati 'ljude sposobne, bogobojazne i pouzdane'

'Za desetak dana, od 23. do 26. svibnja, održat će se deveti europski izbori kad će se diljem EU birati zastupnici u Europski Parlament. Hrvatska je 2013. godine nakon višegodišnje provjere i čekanja primljena u EU. U tijeku je i kod nas po drugi put kampanja za izbor parlamentarnih zastupnika. Imajući u vidu demokratsko pravo svih građana da biraju i budu birani, potiču se vjernici neka ispune građansku dužnost i biraju svoje kandidate', poručio je nadbiskup Puljić na početku zasjedanja HBK.

Preporučio je da pri izboru političke opcije treba slijediti 'mudri savjet iz Biblije'.

'A pri izboru dobro je slijediti onaj mudri savjet iz Biblije pa birati ljude sposobne, bogobojazne i pouzdane (Izl 18, 21). Nadati se da će i građani RH to učiniti s moralnom i društvenom sviješću i odgovornošću. Naime, biranjem i glasovanjem oni sudjeluju u odlukama koje se tiču zajedničke budućnosti, te učinkovito doprinose demokratskom razvoju naše Domovine i Europske Unije', poručio je Puljić.

  • +12
Zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije Izvor: Pixsell / Autor: Goran Mehkek / CROPIX