europski izbori

Kuščević: Ne očekujemo 880.000 glasova

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 18.04.2019 09:59
  • Objavljeno 18.04.2019 u 09:59

Lovro Kuščević

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević opovrgnuo je u četvrtak medijske napise da svaki član HDZ-a mora osigurati četiri glasa na europarlamentarnim izborima, rekavši da bi to bilo čak 880.000 glasova, a HDZ ne očekuju toliko glasova na izborima

Na novinarsko pitanje je li istinita informacija koju je objavio Jutarnji list da svaki član HDZ-a mora osigurati četiri glasa za stranku na europarlamentarnim izborima, Kuščević je odvratio kako to nije istina.

"Očito Jutarnji ima krivi izvor informacija, da računamo na četiri glasa to je 220.000 puta četiri, a to je 880.000 glasova, naravno da ne očekujemo toliko glasova", izjavio je Kuščević uoči Vladine sjednice.

Upitan je li vrh stranke bio nezadovoljan odazivom članova na predstavljanju HDZ-ovih kandidata za izbore, Kuščević je odgovorio da taj događaj nije bio niti zamišljen kao predizborni masovni skup.

"Zato smo iznajmili malu dvoranu s nekih dvjestotinjak sjedećih mjesta, dvorana je bila napunjena, a cilj nije bio motivacija našeg članstva nego predstavljanje kandidata i programa", rekao je.

Kuščević je napomenuo da u predizbornoj kampanji HDZ od stranačkih organizacija očekuje veći angažman na terenu.

"Tražimo veći angažman od izbornog stožera, tražimo veći angažman od predsjednika županijskih, gradskih, općinskih i temeljnih organizacija. Rezultati će se pomno analizirati, svi su dobili broj glasova koje očekujemo da će prikupiti, nakon pobjede na izborima ćemo analizirati rezultate i sukladno tome će se snositi politička odgovornost, odnosno političke zahvale za rezultat", kazao je i poručio da u HDZ-u nema nervoze jer će pobijediti na izborima.