EUROPSKI PARLAMENT

Gužva u DIP-u: Kandidacijske liste predaju HDZ, SDP, HSLS...

  • Bi. S. / Hina
  • Zadnja izmjena 08.04.2019 07:21
  • Objavljeno 08.04.2019 u 07:21
Bionic
Reading

Izaslanstvo HDZ-a predvođeno predsjednikom Andrejem Plenkovićem predati će kandidacijsku listu za izbore za Europski parlament Državnom izbornom povjerenstvu.

SDP će Državnome izbornom povjerenstvu (DIP) predati svoju kandidacijsku listu za izbore za Europski parlament. Na predaju kandidatura predviđen je dolazak svih kandidatkinja i kandidata te predsjednika SDP-a Davora Bernardića.

Narodna stranka-Reformisti predat će DIP-u svoju kandidacijsku listu za izbore za Europski parlament.

Stranka rada i solidarnosti i nezavisnih zastupnika predat će svoju kandidacijsku listu za izbore za Europski parlament, a zatim će konferenciju za novinare održati Klub zastupnika te stranke na kojoj će o aktualnoj političkoj situaciji govoriti predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić i članovi tog kluba zastupnika.

Održat će se i konferencija za novinare stranke Bruna Esih-Zlatko Hasanbegović-Neovisni za Hrvatsku na kojoj će predstaviti kandidate za izbore za Europski parlament.

Najavljena je i konferencija za novinare HSLS-a na kojoj će biti predstavljena lista za izbor članova u Europski parlament. Na konferenciji će govoriti prva na listi kandidata HSLS-a za izbore za Europski parlament Saša Poljanec-Borić uz nazočnost ostalih kandidata te predsjednik stranke Darinko Kosor i potpredsjednik HSLS-a Dario Hrebak. Ta će stranka u 14 sati DIP-u predati svoju kandidacijsku listu za izbore za Europski parlament