europski izbori

Jandroković: Vrlo smo zadovoljni kampanjom. Naši kandidati dva puta su obišli sve županije

  • I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 23.05.2019 11:26
  • Objavljeno 23.05.2019 u 11:26
Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izrazio je u četvrtak zadovoljstvo stranačkom kampanjom za izbore za Europski parlament istaknuvši kako je HDZ, za razliku od drugih stranaka, u njoj pokazao da razumije EU i da će u Europskom parlamentu braniti hrvatske interese

"Vrlo smo zadovoljni kampanjom. Naši kandidati dva puta su obišli sve županije u Hrvatskoj i imali smo nekoliko velikih završnih skupova – spektakularni u Ciboni i nakon toga izvrsni skupovi u Splitu, Rijeci i danas u Osijeku", rekao je Jandroković prije početka pripremnog sastanka za izbore za Europski parlament. Na njemu, uz stranačko vodstvo i kandidate na izborima, nazoče i članovi izbornog stožera te predsjednici županijskih odbora.

Istaknuo je kako je HDZ u kampanji bio vrlo afirmativan pri čemu se, kako je rekao, velika većina njihovih političkih konkurenata uopće nije bavila programom niti europskim izborima već su se isključivo bavili pokušajima kako oklevetati i uvrijediti HDZ i njihove kandidate.

"Mi nismo željeli voditi takvu kampanju, već kampanju u kojoj ćemo pokazati da razumiijemo EU, da imamo ljude koji će se izvrsno snaći u Europskom parlamentu i braniti interese RH i našeg naroda", naglasio je.

Jandroković smatra kako bi bilo dobro da u nedjelju, 26. svibnja izlaznost bude veća pozvavši građane da izađu na njih jer, kako je kazao, radi se o izborima koji itekako bitno utječu na njihov život i na sve što će se događati u EU i RH.

Zadovoljstvo kampanjom izrazio je i posebni savjetnik premijera Andreja Plenkovića za nacionalnu sigurnost i šef HDZ-ovog Odjela za analitiku i članstvo Robert Kopal kazavši kako i dalje očekuju pet sigurnih mandata na izborima za Europski parlament.