predali listu

Bruna Esih predvodi listu Neovisnih za Hrvatsku, na posljednjem mjestu Zlatko Hasanbegović

  • Maja Šurina
  • Zadnja izmjena 08.04.2019 11:21
  • Objavljeno 08.04.2019 u 11:09
Bionic
Reading

Neovisni za Hrvatsku koji na europske izbore izlaze u koaliciji s HSP-om predali su listu Državnom izbornom povjerenstvu. Listu, koju predvodi Bruna Esih, pritom su predstavili i javnosti

Nakon Brune Esih koja predvodi listu, drugi je odvjetnik i zagrebački vijećnik Tomislav Jonjić. Treći na listi je predsjednik HSP-a i gradonačelnik Gospića Karlo Starčević.

Četvrti na listi je saborski zastupnik Željko Glasnović za kojeg Esih kaže da je 'duša liste'. Peti je na listi još jedan zagrebački vijećnik Neovisnih za Hrvatsku Krešimir Kartelo, dok je šesta bivša intendantica HNK Ana Lederer.

Na sedmom mjestu je odvjetnik Davorin Karačić, dok je na osmom mjestu splitski vijećnik Martin Pauk. Na devetom mjestu je Vlado Kovačević iz Zadra. Na desetom mjestu je vukovarski branitelj iz redova HSP-a Damir Markuš.

  • +2
Neovisni za Hrvatsku predstavili listu za EU izbore Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Na jedanaestom mjestu je povjesničar Mato Artuković, dok listu zatvara Zlatko Hasanbegović.

'Stvari se i promjene se ne čekaju nego se na njima radi', kazala je Esih i pozvala birače da izađu na izbore.

'Ovo je pobjednička lista, na njoj se nalaze ljudi koji će u EP zastupati hrvatski narodni i državni interes. Ovi izbori imaju posebnu političku važnost, oni prelaze okvire značenja Europskog parlamenta, ovo su svojevrsni predparlamentarni izbori, na njima hrvatski narod ima prigodu iskazati svoje mišljenje o protunarodnoj hrvatsko-srpskoj kolaiciji na čelu koje stoje Plenković, koaliciji koja je nastala na podlozi političke trgovine i koja predstavlja negaciju atutentične hrvatske izborne volje', kazao je Hasanbegović.