među kandidatima i predsjednik HSP-a

Esih i Hasanbegović na europske izbore idu s HSP-om, cijelu listu otkrit će idući tjedan

  • M. Šu.
  • Zadnja izmjena 02.04.2019 12:09
  • Objavljeno 02.04.2019 u 10:49
Bionic
Reading

Na izbore za Europski parlament u svibnju u koaliciji izaći će zajedno Neovisni za Hrvatsku te HSP. Objavili su to danas na press konferenciji u Saboru, no sva imena na listi otkrit će tek u idući tjedan

'Radi se o pobjedničkoj listi i pokazt će se da svi oni koji nas se boje za to imajuu pravo', poručila je na press konferenciji čelnica stranke Neovisni za Hrvatsku Bruna Esih.

'Među prvima smo najavili samostalan izlazak, ali uvijek ostajući otvoreni za ostale političke stranke s kojima se možemo pronaći u istim vrijednostima. Zadovoljna sam što smo takve partnere pronašli u HSP-u', kazala je Esih.

Zlatko Hasanbegović podsjetio je i na uspjeh HSP-a na nedavnim izborima u Ličko-senjskoj županiji. 'Ovdje se radi o dvije srodne političke stranke s potvrđenim biračkim legitimitetom. Našu politiku želimo predstaviti narodu koji će na izborima za EP imati priliku procijeniti naše političko djelovanje', kazao je Hasanbegović.

Imena i redoslijed ljudi na listi novi partneri nisu otkrili, kazavši da će to napraviti sljedeći tjedan. Međutim, kazali su da će na listi biti predsjednik HSP-a i gospićki gradonačelnik Karlo Starčević, te HSP-ov zamjenik gradonačelnika Kutine Damir Markuš.

'I Starčević i Markuš dokazali su se kao ratnici, kao pobjednici i u političkom i ratničkom smislu', rekla je Esih.

Starčević je na press konferenciji poručio kako se radi o suradnji stranaka koje zastupaju sveopće i narodne interese. 'Mi smo jedina opcija koja je stvorila savez s narodom', kazao je Starčević.

  • +11
Klub zastupnika Neovisni za Hrvatsku održali konferenciju za medije Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL