istarska županija

Akcija policije i Uskoka: Više osoba privedeno zbog nezakonitih legalizacija

26.07.2023 u 11:30

Bionic
Reading

Istarska policija privela je više osoba te su u tijeku pretrage poslovnih i privatnih prostora, izvijestila je PU istarska

'Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave istarske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje organiziranog kriminaliteta i korupcije provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti. Trenutno se pod nadzorom policije nalazi više osoba te su u tijeku pretrage poslovnih i privatnih prostora. U realizaciji ovog složenog kriminalističkog istraživanja sudjeluje više od 40 policijskih službenika te se pretrage provode na više lokacija', objavila je policija i dodala kako su u tijeku pretrage zbog nezakonite legalizacije građevinskih objekata.

O istoj temi se oglasio i USKOK:

  • +12
Rušenje bespravne gradnje u Istri Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

'U tijeku su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji. Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje provodi PU istarska u koordinaciji s USKOK-om. Navedene radnje se provode na području Istarske županije i odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. U ovom trenutku može se potvrditi da su navedena kaznena djela vezana uz legalizaciju građevinskih objekata. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost', izvijestio je USKOK.

Kako piše Istra24, neka od današnjih uhićenja imaju veze sa slučajevima legalizacije u Vodnjanu, Banjolama i Fažani, a na udaru istražitelja su načelnik Općine Fažana Radomir Korać, bivši čelnik Odjela za prostorno uređenje Istarske županije Sead Ibrahimović i poduzetnik Krešimir Stojkovski.